Το τρενάκι του Πηλίου

Η έκθεση παρουσιάστηκε το 1996 στο σιδηροδρομικό σταθμό Μηλεών, για να γιορτάσει την επαναλειτουργία του τραίνου, τον «Μουτζούρη», που συνδέει τις Μηλιές με την πόλη του Βόλου μετά από 25 χρόνια επιβεβλημένης αδράνειας.

Η έκθεση επικεντρώνεται στην ιστορία του τραίνου, στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής με τις γέφυρες, τις σήραγγες και τους τοίχους αντιστήριξης, στη λειτουργία της μηχανής του, ενώ ένας λεπτομερής χάρτης βοηθά τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τη διαδρομή του.

Η έκθεση αναφέρεται επίσης στις αλλαγές που έφερε το τραίνο στη ζωή των κατοίκων του χωριού όταν έφτασε στις Μηλιές το 1903 καθώς παρείχε εύκολη πρόσβαση στην πόλη του Βόλου και καταγράφει λεπτομέρειες για τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Σύλλογος Φίλων του Τρένου για να διασφαλίσει την αναβίωση της λειτουργίας του που κρίθηκε ασύμφορη το 1971.

Η έκθεση εμπλουτίζεται με αναφορά στα έργα τέχνης του ζωγράφου Giorgio De Chirico που δείχνει εικόνες του τραίνου καθώς και με ζωγραφιές που δημιουργήθηκαν από παιδιά κατά τη διάρκεια καλλιτεχνικών εργαστηρίων που οργάνωσα .

Από το 2005 η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό τις ημέρες που το τραίνο φτάνει στις Μηλιές.

Την έκθεση μελέτησε και σχεδίασε το ζεύγος Σταμάτη.