ΑΡΧΙΚΗ  |  ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική > Σημαντικές δραστηριότητες κατά το 31ο έτος λειτουργίας
Σημαντικές δραστηριότητες κατά το 31ο έτος λειτουργίας

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 το Μουσείο συμπλήρωσε 31 χρόνια λειτουργίας συνεχίζοντας να δέχεται περίπου 2.500 επισκέπτες το χρόνο, Έλληνες και ξένους. 

Σχολικές ομάδες από τα γύρω χωριά, από το Βόλο και από πολλές περιοχές της Ελλάδας επισκέφθηκαν το Μουσείο και ενημερώθηκαν για την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου. Στο χώρο ξεναγήθηκαν και ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Συνεχίστηκε ο δωρεάν δανεισμός Μουσειοσκευών του Μουσείου σε  σχολεία με τη συνεργασία του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και  του εκπαιδευτικό Γεράσιμο Τσιμπλούλη, συνεργάτη του Μουσείου εδώ και πολλά χρόνια.

Ο θεσμός των μικρών περιοδικών εκθέσεων στο χώρο της εισόδου του Μουσείου είχε πολύ θετική ανταπόκριση και το Μουσείο ανταποκρίθηκε οργανώνοντας 7 εκθέσεις που αύξησαν την επισκεψιμότητά του και την προβολή του στα ΜΜΕ.

Το καλοκαίρι οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία έκθεση για την Αργοναυτική Εκστρατεία που στεγάστηκε στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο πλαισιωμένη από εκπαιδευτικά και εικαστικά προγράμματα για παιδιά.

Τον Οκτώβριο το Μουσείο απέκτησε σελίδα στο facebook ώστε να  προσφέρει στο κοινό μία σύγχρονη, άμεση και τακτική επικοινωνία. Ο νέος αυτός τρόπος επικοινωνίας έχει φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα.

Αντιμετωπίζοντας τις όποιες δυσκολίες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση το Μουσείο ξεκίνησε  αισιόδοξα και δυναμικά το δεύτερο χρόνο της 4ης δεκαετίας.

Τελευταία Νέα
2/4/2014
Προγραμματισμός εκδηλώσεων από Μάρτιο έως Δεκέμβριο 2014

21/12/2013
Σημαντικές δραστηριότητες κατά το 31ο έτος λειτουργίας

2/10/2013
Το Μουσείο Μηλεών Πηλίου ΚΑΙ στο facebook

© 2013 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΕΩΝ ΠΗΛΙΟΥ
created by clevermedia.gr