ΑΡΧΙΚΗ  |  ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική > Εκδόσεις > Το σαμάρι
Το σαμάρι
Η ελληνική έκδοση έχει εξαντληθεί.
Το βιβλίο σε αγγλική και γαλλική μετάφραση  διατίθεται από το Τοπικό Μουσείο στις Μηλιές.

Η μονογραφία για το σαμάρι είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας της συγγραφέως με τον τοπικό τεχνίτη και τον φακό να παρακολουθεί από κοντά τα διάφορα στάδια της δουλειάς από τη στιγμή που ο σαμαράς παίρνει τα μέτρα του ζώου μέχρι το στόλισμα του σαμαριού.

Μέσα από ένα συνεχή διάλογο με τον σαμαρά Βαγγέλη Καταρτζή, το κείμενο διασώζει τα μυστικά του επαγγέλματος, την τοπική ομιλία και τους ειδικούς όρους της δουλειάς αυτής που σιγά - σιγά σβήνει.

Η αγάπη του κυρ Βαγγέλη για τα ζωντανά, ή πείρα και δεξιοτεχνία, η υπομονή και η φροντίδα για την  ποιότητα της δουλειάς φαίνεται σε κάθε στάδιο εργασίας, στο δούλεμα και συναρμολόγηση του ξύλινου σκελετού, στο στήσιμό του, στο κόψιμο και ράψιμο της θήκης για το στρώμα, στο γέμισμα  και τη σωστή τοποθέτησή του μέσα στο σκελετό, ακόμα και στο στόλισμα όπου χαίρεσαι να βλέπεις το μεράκι.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης ανακαλύπτει  τις άπειρες μικρολεπτομέρειες που  είναι απαραίτητες για να βγει από τα χέρια του 
τεχνίτη ένα σαμάρι που θα ταιριάζει στα μέτρα του ζώου και δεν θα το πληγώνει όταν το φοράει και θα ανεβοκατεβαίνει φορτωμένο τα καλντερίμια.

Τελευταία Νέα
2/4/2014
Προγραμματισμός εκδηλώσεων από Μάρτιο έως Δεκέμβριο 2014

21/12/2013
Σημαντικές δραστηριότητες κατά το 31ο έτος λειτουργίας

2/10/2013
Το Μουσείο Μηλεών Πηλίου ΚΑΙ στο facebook

© 2013 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΕΩΝ ΠΗΛΙΟΥ
created by clevermedia.gr