ΑΡΧΙΚΗ  |  ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική > Εκθέσεις > Καλοκαιρινές Εκθέσεις > Το παιχνίδι στον κόσμο
Το παιχνίδι στον κόσμο
Το παιδί και το παιχνίδι - εικόνες του κόσμου

Η ιδέα για την έκθεση αυτή ξεκίνησε μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η έκθεση του Τοπικού Μουσείου Μηλεών ‘Το παιδί και το παιχνίδι - από τη σβούρα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή’ το καλοκαίρι του 2009.

Στόχος της έκθεσης ήταν να ταξιδέψει ο επισκέπτης σε διάφορα μέρη του κόσμου – Κίνα, Ιαπωνία – Ινδία – χώρες Αφρικής – και Ελλάδα,  για να έχει μία πρώτη γνωριμία με παιχνίδια ατομικά και ομαδικά που παίζονται εκεί.

Η έκθεση αυτή απευθύνθηκε κυρίως στα παιδιά, ήταν όμως θαυμάσια ευκαιρία να τη χαρούν μαζί όλες οι γενιές.

Για τον σχεδιασμό της έκθεσης το Τοπικό Μουσείο συνεργάστηκε με το Τμήμα Παιχνιδιού  και Παιδικής Ηλικίας του Μουσείου Μπενάκη που παραχώρησε σημαντικό φωτογραφικό υλικό, με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης που προσέφερε για τη διάρκεια της έκθεσης αυθεντικά παιχνίδια παιδιών της Αφρικής από τις συλλογές του, με το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μηλεών.
Στα πλαίσια συνεργασίας Μουσείου- Σχολείου, τα παιδιά ασχολήθηκαν με το θέμα της έκθεσης και οι εργασίες τους  αναρτήθηκαν στο χώρο. Στο χώρο αναρτήθηκαν και  έργα παιδιών που συμμετείχαν στα εικαστικά εργαστήρια της έκθεσης.

Τελευταία Νέα
2/4/2014
Προγραμματισμός εκδηλώσεων από Μάρτιο έως Δεκέμβριο 2014

21/12/2013
Σημαντικές δραστηριότητες κατά το 31ο έτος λειτουργίας

2/10/2013
Το Μουσείο Μηλεών Πηλίου ΚΑΙ στο facebook

© 2013 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΕΩΝ ΠΗΛΙΟΥ
created by clevermedia.gr