ΑΡΧΙΚΗ  |  ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική > Εκθέσεις > Καλοκαιρινές Εκθέσεις > Προστασία του περιβάλλοντος
Προστασία του περιβάλλοντος

Το ενδιαφέρον του Τοπικού Μουσείου Μηλεών Πηλίου για την προστασία του περιβάλλοντος ξεκίνησε το 1991 με  την οργάνωση σχετικής περιοδικής έκθεσης, για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού, σχεδιασμό εκπαιδευτικού φυλλαδίου και δυνατότητα συμμετοχής σε  εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.


Σημαντικό υλικό της έκθεσης παραχωρήθηκε από την Helmepa, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και τη Φιλοδασική, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών.

Σε συνεργασία αρχικά με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και στη συνέχεια με την Χριστιανική Εστία για τη φιλοξενία των εκθεμάτων, η έκθεση παρουσιάζεται στις Μηλιές τους καλοκαιρινούς μήνες και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές δημοτικού.

Η έκθεση παρουσιάστηκε επίσης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριάς, στις κατασκηνώσεις της Κοινότητας στην Πορταριά και στο δημοτικό σχολείο του Νεοχωρίου ενώ με ευθύνη του  δάσκαλου Γεράσιμου Τσιμπλούλη το υλικό της έκθεσης με τη μορφή διαφανειών δανείστηκε σε πολλά σχολεία του Βόλου. 

Τον Οκτώβριο του 2007 το δανειστικό υλικό εμπλουτίστηκε με νέες φωτογραφίες και καταγράφηκε σε ηλεκτρονική μορφή.
Από το 2009 η έκθεση φιλοξενείται στο νηπιαγωγείο Μηλεών και αποτελεί εκπαιδευτικό υλικό.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

• Προστασία του δάσους από τη φωτιά
• Προστασία της θάλασσας από τα σκουπίδια
• Οικονομία στο νερό
• Ανακύκλωση

Στόχος της έκθεσης

Στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση των παιδιών για βασικά προβλήματα προστασίας της φύσης, η
ευαισθητοποίηση  και η προτροπή τους για  έμπρακτη  ενεργοποίηση ώστε να συμβάλουν δυναμικά στη διάσωση του περιβάλλοντος

Παράπλευρες δραστηριότητες

Η έκθεση πλαισιώνεται από σχετικές δραστηριότητες για παιδιά.
Κατά τη διάρκεια εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης τα παιδιά ζωγράφισαν και τοποθέτησαν ταμπέλες για την διατήρηση της καθαριότητας στο χωριό. Μετά τις καταστρεπτικές φωτιές του 2007  ζωγράφισαν ταμπέλες για την προστασία του δάσους από τη φωτιά και τις τοποθέτησαν σε καίρια σημεία ενώ την επόμενη χρονιά ζωγράφισαν οικολογικές σακούλες για να αντικαταστήσουν τις πλαστικές. 

Τελευταία Νέα
2/4/2014
Προγραμματισμός εκδηλώσεων από Μάρτιο έως Δεκέμβριο 2014

21/12/2013
Σημαντικές δραστηριότητες κατά το 31ο έτος λειτουργίας

2/10/2013
Το Μουσείο Μηλεών Πηλίου ΚΑΙ στο facebook

© 2013 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΕΩΝ ΠΗΛΙΟΥ
created by clevermedia.gr