ΑΡΧΙΚΗ  |  ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
Αρχική > Ιστορικό > Περιοδεύουσα Έκθεση
  Περιοδεύουσα Έκθεση
 
 

Mε αφορμή την έκδοση σε ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα μονογραφίας  για το σαμάρι το μουσείο θα οργανώσει το 1984 περιοδεύουσα έκθεση με στόχο την ευρύτερη προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού.
Η έκθεση εμπλουτισμένη με ιστορικά στοιχεία  και αντικείμενα που προσέφεραν κάτοικοι του χωριού πλαισιώνεται από ένα δωδεκάλεπτο οπτικοακουστικό αφιέρωμα στις Μηλιές.

Τον Ιανουάριο 1984 η έκθεση παρουσιάζεται στην Αθήνα, στην αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Το Μάιο της ίδιας χρονιάς με πρόσκληση του Γαλλικού Ινστιτούτου η έκθεση μεταφέρεται στο παράρτημα του Ινστιτούτου στο Βόλο και τον Ιούνιο φιλοξενείται στη Βιβλιοθήκη Παλαμήδης στο Ναύπλιο υπό την αιγίδα του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος με την αμέριστη συμπαράσταση της Προέδρου του κ. Ιωάννας Παπαντωνίου.
Το φθινόπωρο του 1984 με επίσημη πρόσκληση η έκθεση μεταφέρθηκε στη Γενεύη στο παράρτημα του Εθνογραφικού Μουσείου. Σχετική αφίσα προβάλλει τις Μηλιές ενώ η ελληνική σημαία θα κυματίζει στην είσοδο για 3 μήνες.
Την άνοιξη του 1985 με πρόσκληση του Δημάρχου Λευκωσίας η έκθεση παρουσιάζεται στη Λευκωσία, στον εκθεσιακό χώρο της Πύλης Αμμοχώστου, Πολιτιστικό Κέντρο της πρωτεύουσας της Κύπρου και πλαισιώνεται από διαλέξεις για τη Μηλιώτικη Σχολή  και το έργο των Μηλιωτών λογίων.
Οι εκθέσεις αυτές κάνουν ευρύτερα γνωστή την τοπική πολιτιστική κληρονομιά προσελκύοντας νέους φίλους και επισκέπτες στις Μηλιές.

 

 
Τελευταία Νέα
2/4/2014
Προγραμματισμός εκδηλώσεων από Μάρτιο έως Δεκέμβριο 2014

21/12/2013
Σημαντικές δραστηριότητες κατά το 31ο έτος λειτουργίας

2/10/2013
Το Μουσείο Μηλεών Πηλίου ΚΑΙ στο facebook

© 2013 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΕΩΝ ΠΗΛΙΟΥ
created by clevermedia.gr