ΑΡΧΙΚΗ  |  ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχική > Ιστορικό > Ιδιωτική Συλλογή 1982 - 1987
Ιδιωτική Συλλογή 1982 - 1987

Η συλλογή ιδρύθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία το 1982  με σκοπό να διατηρηθεί  και να προβληθεί η πλούσια τοπική πολιτισμική  κληρονομιά.
Στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί φωτογραφίες με στοιχεία για την τοπική  ιστορία και την καθημερινή, παραδοσιακή ζωή των κατοίκων και αντικείμενα επιλεγμένα για να παρέχουν μία πιο εμπεριστατωμένη εικόνα του κάθε θέματος.
Η ιδιωτική συλλογή – το ‘ μουσείο ’ - όπως το βάφτισαν οι κάτοικοι, στεγάστηκε σε ένα παλιό πεταλωτήριο που είχε επισκευαστεί με κάθε σεβασμό προς την  αρχιτεκτονική της περιοχής και για πέντε χρόνια υποδεχόταν φιλόξενα χειμώνα - καλοκαίρι τους επισκέπτες που ανηφόριζαν το πέτρινο καλντερίμι ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία.
Ανοικτή στο κοινό όλα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, η ιδιωτική συλλογή - μουσείο έγινε σημείο αναφοράς προσελκύοντας επισκέπτες Έλληνες και ξένους κάθε ηλικίας.
Οι εκδόσεις του μουσείου: ενημερωτικά φυλλάδια σε ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, αφίσα με το μαγευτικό τοπίο του σταθμού, κάρτες με τοπικά αξιοθέατα, συνέτειναν στην ευρύτερη προβολή του χωριού και  τοπογραφικός χάρτης προέτρεπε τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τις Μηλιές.
Για ευρύτερη προβολή του χωριού οργανώθηκε το 1983 περιοδεύουσα έκθεση με αφορμή την έκδοση για το σαμάρι που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό  και το 1986 παρουσιάστηκε  η εκδήλωση ‘Ελάτε στις Μηλιές. Ζήστε την Πηλιορείτικη παράδοση’ μετατρέποντας όλο το χωριό σε ανοικτό μουσείο.
Το 1987 τα εκθέματα της ιδιωτικής συλλογής δωρίζονται στην Κοινότητα Μηλεών προκειμένου να δημιουργηθεί  το Κοινοτικό Τοπικό Μουσείο που θα στεγαστεί στο κτίριο της Κοινότητας.

Τελευταία Νέα
2/4/2014
Προγραμματισμός εκδηλώσεων από Μάρτιο έως Δεκέμβριο 2014

21/12/2013
Σημαντικές δραστηριότητες κατά το 31ο έτος λειτουργίας

2/10/2013
Το Μουσείο Μηλεών Πηλίου ΚΑΙ στο facebook

© 2013 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΕΩΝ ΠΗΛΙΟΥ
created by clevermedia.gr